Centre de conservació i difusió de la cultura marítima tradicional

Amics de la Mar Port-Maó vol convertir part de les casetes de La Solana al port de Maó, en centre de conservació i difusió de la cultura marítima tradicional, i per açò ha sol·licitat la seva cessió a l’Autoritat Portuària de Balears.

Tres casetes distribució d'usos copiaEl que es pretén amb la re-ubicació de l’Associació Amics de la Mar Port-Maó a les casetes de La Solana, es poder-la fer més activa, amb una proposta d’usos i activitats a l’abast de tothom sense les restriccions d’accés que comporta el fet d’estar dins l’Estació Naval, gravades encare més, d’ençà que es va esfondrar una part del sostre d’un dels panyols, fet que ha deixat l’associació pràcticament in-operativa des-de el mes de març de 2014, es disposaria de les casetes com a centre del gruix de les activitats socials i amarrament d’embarcacions tradicionals com a mostra flotant.

L’objectiu general de convertir les casetes en el centre de conservació i difusió de tot allò que fa amb la cultura de la mar tradicional, aquí trobareu les propostes d’usos i activitats, unes que es poden fer ja, a curt termini, altres que necessitaran actuacions prèvies més a mig i llarg termini.
Per açò, proposam tota una sèrie d’activitats amb un triple vessant: el de la difusió d’activitats marineres culturals, d’esplai, i didàctiques :

-Organitzar activitats d’aprenentatge i iniciació a la vela tradicional, especialment per a infants, adolescents i joves, juntament amb tot un seguit de tallers relacionats amb la cultura de la mar, com tallers de nusos, corda i xarxa, o activitats relacionades amb la recerca, conservació i difusió de la cultura immaterial, com cançons, llenguatge i vocabulari, topografia ….

-Disposar d’un local social per a Amics de la Mar Port-Maó -actualment a precari a l’illa Pinto i amb restriccions d’accés – on, a part de tenir els necessaris espais per a la gestió administrativa i organitzativa de l’associació, adaptar un espai multi ús per activitats didàctiques, una petita biblioteca de temes relacionats amb la cultura de la mar, fer xerrades, projeccions etc. i, fins i tot, allotjament temporal per a tripulacions de fora assistents a les trobades, que disposi d’uns serveis mínims.

-Disposar d’un lloc d’amarratge d’embarcacions tradicionals i magatzem de veles, per als associats i per a les embarcacions assistents a les trobades, convertir-les en centre referència per a les embarcacions històriques del i al port de Maó.

-També com a activitats marineres per a escolars, amb “batejos” de mar per a adolescents i adults, i altres activitats relacionades amb el món educatiu i cultural.

-Crear una petita flota d’embarcacions amb aparell tradicional, per tal de difondre i incentivar entre els infants el gust i el coneixement d’aquesta modalitat de navegació i garantir, d’aquesta manera, la seva pervivència, que és una de les principals raons de ser de la nostra associació.

-Disposar al port de Maó d’un lloc de trobada d’embarcacions clàssiques, local, insular i de tota la Mediterrània nord-occidental.

-Recuperar-les socialment, tot convertir-les en un espai destinat a la difusió del patrimoni marítim de Menorca i del port de Maó en particular, obert a tots els menorquins i visitants i a la vegada evitar així el seu deteriorament i abandó tal com lamentablement ha succeït en altres indrets del nostre port.

[email protected]
www.amicsdelamarportmao.com

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.