Associació

L’Associació cultural sense ànim de lucre Amics de la Mar Port-Maó, neix el 11 de Novembre de 1997 a Es Castell, en l’objectiu de protegir i conservar el patrimoni marítim i divulgar la cultura marinera de l’illa de Menorca i del port de Maó en particular.

Per aconseguir l’objectiu social l’Associació vol impulsar entre d’altres, les següents activitats: Promoure un museu o centre del patrimoni, la cultura i la vida  marinera de Menorca. Fomentar l’estudi i l’investigació sobre temes mariners de l’illa de Menorca en general i del port de Maó en particular. Actuar en defensa i protecció del medi, el paisatge i l’arquitectura del litoral de l’illa i en especial del port de Maó. Promoure la recuperació de les formes de navegació, esports nàutics i pesca tradicionals.

A la pedrera subterrània de Robadones, al Camí Verd d’es Castell hi ha dipositades un centenar d’embarcacions que formen part del patrimoni marítim de Menorca.

A l’Illa Pinto dins l’Estació Naval de Maó disposam de taller de fusteria i varador per la restauració i el manteniment de les embarcacions, aixi com a diferents panyols per hivernada i magatzem de veles i arboradures.

Els comentaris estan tancats.